Най-вероятно заведенията ще бойкотират новата ограничителна заповед, в противен случай ще

...
Най-вероятно заведенията ще бойкотират новата ограничителна заповед, в противен случай ще
Коментари Харесай

Емил Коларов: Заведенията ще бойкотират новата ограничителна заповед, иначе ще фалират!

Най-вероятно заведенията ще бойкотират новата ограничаваща заповед, в противоположен случай ще банкрутират. Това разгласи пред БНР Емил Коларов, ръководител на Сдружението на заведенията в България. Повечето сътрудници в сектора, които не банкрутираха, са изправени до стената, безапелационен е Емил Коларов.

" Аз допускам, че най-вероятно ще бойкотират всички тази заповед, тъй като няма никаква логичност в нея. Ако не я бойкотират, това значи да фалират веднага “, сподели той в предаването  " Преди всички “.

Емил Коларов разясни, ще на днешната среща на представители на сектора ще се реши и ще бъде оповестено по какъв начин тъкмо ще се работи.

" Ние сме един от дребното браншове, да не кажа съвсем единствен, които бяхме наистина принудени да въведем зелен документ, да имунизираме личния състав си или да се вършат проби през два дни. Всички, които работят в нашия отрасъл, са със зелен документ и по наши данни най-малко 80% от тях са имунизирани “, разяснява Коларов и акцентира, че са най-ваксинираният отрасъл. По думите му РЗИ постанова рестрикции навръх най-ваксинирания отрасъл.

Емил Коларов уточни за какво считат за антиваксърски новите ограничавания, наложени със заповед на столичната РЗИ.

" Тези хора не знам имат ли пиари, нямат ли пиари. Явно там им куца доста и на новите, и на старите, сега доста им куца. Не знам каква е тази политика хората да ги накарат да се имунизират, като споделят де факто, че зеленият документ или тези, които са се ваксинирали, още веднъж – тъкмо те и единствено те, ще бъдат подложени на рестрикции. “

Запитан за загубите от въвеждането на зеления документ Коларов разяснява:

" Фалират заведения всеки ден, а загубите са колосални. Не единствено че загубихме доста огромна част от клиентите. Ние загубихме доста огромна част и от личния състав, който напусна, за да отиде да работи тук-там, където не им желаят зелени документи. “

Тези заповеди, които сега се издават, никой по места не е съветвал с бизнеса, безапелационен е Емил Коларов.

" Искаме оставката на Кунчев към този момент несъмнено за десети път. Още отпреди две години я желаеме оставката на този човек “, напомни Емил Коларов.

" На всички, които вървят против нашия отрасъл, ние ще им желаеме оставките. Ще има протести и този път митингите няма да бъдат такива, каквито бяха последните ни митинги. “

Коларов попита още как тези, на които им е неразрешено да работят, ще си платят сметките за ток за декември.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР